Gmina Ryczywół

„NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO – SMAKI REGIONÓW”

Ocena 0/5

W imieniu Organizatorów serdecznie zapraszamy producentów wyrobów regionalnych i tradycyjnych oraz osoby reprezentujące firmy gastronomiczne, gospodarstwa agroturystyczne lub koła gospodyń wiejskich do udziału w XXIV edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”. 

Konkurs jest organizowany w dwóch etapach – pierwszy tzw. regionalny odbywa się na terenie województwa wielkopolskiego, gdzie komisja konkursowa przyznaje regulaminowe nagrody i wyróżnienia (ufundowane przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego) oraz nominuje produkty do nagrody „Perła”. Drugi etap to finał krajowy konkursu, który odbędzie się w trakcie trwania targów „Smaki Regionów”, gdzie podczas uroczystej gali wręczone zostaną statuetki „Perły”.

Finał wojewódzki odbędzie się 14 czerwca 2025 r. w Kórniku podczas XXX Kórnickiego Spotkania z Białą Damą.

 

Konkurs odbywać się będzie na:

  • Najlepszy regionalny produkt żywnościowy

  • Najlepszą potrawę regionalną


Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie/dostarczenie do 30 maja 2025 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia.

Szczegółowe informacje o konkursie znaleźć można na stronie:

https://www.umww.pl/artykul/konkurs-nasze-kulinarne-dziedzictwo-smaki-regionow

oraz 

www.produktyregionalne.pl

 

Plakat promujący konkurs

powrót do kategorii
Poprzedni Następny

Dodaj komentarz

Spodobała Ci się informacja? Zostaw nam swoją opinię
- to dla Ciebie staramy się być najlepsi, a Twoje zdanie bardzo nam w tym pomoże!
Twoja ocena
Ocena (0/5)

Pozostałe
aktualności